Meerwaarde

De juiste smaak ...

Over smaken kan je nu eenmaal niet discussiëren. We komen pas te weten wat u als HoReCa-klant wenst door te luisteren en zeker door de wensen van uw klant(en) te kennen. Luisteren is daarom één van onze sterke punten. Elke HoReCa-klant is anders, dus presenteren we u een ruim aanbod in een uitgebreid gamma. Smaken en stijlen verschillen nu eenmaal, dus diversifiëring is belangrijk. Hoewel we over smaak niet kunnen discussiëren, kunnen we dit wel over kwaliteit. Al onze wijnen moeten technisch in balans zijn, het perfecte evenwicht tussen vetten en zuren.

De persoonlijke smaak verweven met een mondvullende balans. Eerlijke en heerlijke wijnen die klanten zullen bekoren en waardoor uw wijnverkoop significant zal stijgen.

Vertrouwen in Het Wijnhuis Culinair is een zekerheid.

Onze visie

Onze visie

De meest realistische omschrijving van wijnverkoop aan de HoReCa is dit edel vocht zo snel mogelijk aan de man of vrouw te brengen. Dit is het klassieke basisprincipe van onze huidige economie.

Vaak wordt een wijn verkocht en wordt het verhaal van een wijnmaker verteld, al dan niet geromantiseerd. Men denkt dat u dan als klant gelukkig bent ... maar meestal is de verkoper gelukkiger met het verhaal dan de koper.

Dit alleen is meestal niet erg gezond voor de stabiliteit van uw onderneming.

Naar onze visie bieden we u met bovenvermelde werkwijze absoluut géén meerwaarde ... en daar is het ons net om te doen.

De juiste wijn

Onze visie is een rechte lijn van producent naar eindconsument. We hanteren hiervoor drie prijsniveaus.

We onderscheiden 3 soorten van wijnen:

1) De instapwijnen

We trachten beter te zijn. Voor onze huiswijnen en instapwijnen, gaan we onszelf in het productieproces betrekken. We gaan ter plaatse bepalen wat nodig is; we weten uit ervaring wat de eindconsument verlangt. In plaats van een eindeloze zoektocht naar het niet bestaande, gaan we creëren. Onze inmenging . Wijnen maken met een evenwicht en lekkere smaak in een partnership met de wijnmaker. Door dit partnership kunnen we niet alleen smaak en ‘looks’ beïnvloeden, maar kunnen we door voldoende volumes ook mede de prijs bepalen.
EXCLUSIVITEIT!

2) De avontuurlijke en klassieke ontdekkingen

We zoeken naar passionele en ambitieuze wijnmakers , kleine domeinen en châteaus met een meerwaarde ... de Soulmates. Door onze ervaring op de internationale markt bouwen we een partnership op, meestal in de rol van exportmanager. Door onze gedeelde passie adviseren we qua stijl, evenwicht en commercialisatie. We helpen kleinere wijnmakers in het exportproces.
EXCLUSIVITEIT!

3) Hoogstandjes en referenties voor de wijnkenner.

Referenties zijn voor een wijnkenner namen die klinken als een klok . Hoogstandjes zijn wijndomeinen die beter zijn dan de bekende namen .
HET WIJNHUIS CULINAIR is gespecialiseerd in deze hoogstandjes .
EXCLUSIVITEIT!

Marketing ondersteuning:

Om uw wijnverkoop te vergroten bieden wij u efficiënte marketingtools aan die aangepast zijn aan uw huisstijl. Ons marketing team adviseert, ondersteunt en voert uit. Zij ontwerpen na een eerste meeting samen met u een passende lay-out en bespreken de nodige tools. Zodra onze verantwoordelijke met u een nieuwe suggestie- of wijnkaart samenstelt, zal er een update van uw marketing tools klaar staan. Onze marketing tools bestaan uit;

 • Gepersonaliseerde wijnkaart enkel
 • Gepersonaliseerde wijnkaart 2-luik
 • Gepersonaliseerde suggestiekaarten
 • Technische fiches van de door u geselecteerde wijnen

Deze ondersteuning geeft u als partner de mogelijkheid om u te concentreren op dat waar u goed in bent en wat u graag doet, namelijk uw klanten in de watten leggen!

De juiste wijnkaart

 • Door een 2 maandelijkse verkoopanalyse die u in staat stelt uw wijnaanbod te optimaliseren. BEGELEIDING IN WIJNVERKOOP!
 • Door, indien gewenst, gebruik te maken van onze professionele marketing afdeling om uw wijnkaarten, wijnsuggesties ...op te maken. ONDERSTEUNING!
 • Door naar uw norm en standaard de juiste smaak aan te kopen.
 • Door naar uw norm en standaard de juiste prijs te betalen.
 • Door bij levering vriendelijk en correct behandeld te worden. (Levering op het gewenste tijdstip, ...).
  SERVICE MET EEN “+”!
 • Door EXCLUSIVITEIT!
Juiste Wijnkaart 2