Washington State - U.S.A.

High Heaven Vintners
High Heaven Vintners wijnen
High Heaven Vintners filosofie
  High Heaven Vintners hebben hun thuisbasis in Columbia Valley de grootste appellatie van Washington State waar ze al meer dan 100 jaar actief zijn. Hun filosofie is die van “Eerst de wijngaard... Pas na begrepen te hebben hoe we de beste druiven verkrijgen, maken we de beste wijn!” De wijngaarden zijn gelegen in de ‘regenschaduw’ van de Cascade Bergen. Zij zorgen voor een natuurlijke barrière die de wijngaarden beschermen tegen regen en extreme omstandigheden en zorgen voor een droog en zonnig klimaat, ideaal voor de druivelaar. Er wordt bovendien overal organisch gewerkt en volgens de hoogst kwalitatieve normen, daarmee bewijzende dat er niet enkel in Californië topwijnen worden gemaakt. High Heaven smaakt zoals het klinkt … Hemels zonder meer!
High Heaven Vintners terroir
  De ondergrond  bestaat uit zanderige leemgronden met veel sedimenten van vulkanische oorsprong die de grond een goede waterhuishouding geven en zijn arm in organisch materiaal.
High Heaven Vintners Wines
  Ontdek deze hemelse wijnen: Columbia Valley Cloud Mountain Chardonnay: De volledige trossen worden zacht geperst waarna een koude fermentatie van 2 dagen volgt. Daarna volgt een malolactische gisting waarna de wijn 7 maanden op zijn droesem blijft rusten met regelmatige battonage. Daarna rijpt hij nog eens 18 maanden op inox. Het resultaat is een stro, goudgele, kleur met in de neus aroma's van frisse appels, peren, nectarine en ananas.  Columbia Valley Roaming Elk Red Blend met 60% Syrah en 40% Merlot die uit de McNary vineyard komen en extra Syrah uit de Rattlesnake heuvels. De wijn wordt koud gefermenteerd gedurende 36 uur. Daarna rijpt hij nog 18 maanden in inox tanks om zijn uitgesproken fruitig karakter te vrijwaren. Bijna purperen kleur met robijnrode schittering. Delicate neus met een mooie balans tussen het pure fruit en impressies van kruiden. Lavendel, violet, framboos en aardbei in samenspel met kruidige toetsen als peper, rokerige aroma's en ceder. Columbia Valley - Majestic Pines Cabernet Sauvignon: 100% Cabernet Sauvignon uit de McNary wijngaard. Met zijn koeler klimaat garandeert hij fijne tannine en veel fraïcheur. Na zachte persing fermentatie gedurende 10 dagen waarna de wijn nog 2 jaar op inox verder rust. Deze wijn heeft een mooie, glanzende, diepe, kersenrode kleur en weelderige aroma's van rood en vooral zwart fruit als zwarte bessen, cassis en kersen.