Napa Valley - U.S.A.

Heritance Taub Family Vineyards
Heritance Taub Family Vineyards wijnen
Heritance Taub Family geschiedenis filosofie
  De familie Taub is in Californië voor de wijn- en spiritswereld een waar begrip. Hun geschiedenis gaat terug tot het einde van de drooglegging. Als één van de eersten in Amerika kregen ze de persoonlijke toelating van President Roosevelt om alcoholische dranken te produceren en te verdelen. Ondertussen zijn we 3 generaties verder maar nog steeds zijn de Taubs één van dé referenties in Californië, en de VS tout court, op gebied van wijn. Heritance is de belangrijkste familiewijngaard en één van de benchmark wineries van Napa Valley, de meest vermaarde wijnstreek van Amerika. Hun indrukwekkende antwoord op de absolute top van onze Europese kwaliteitswijnen. Heritance is eigenlijk een samenvoeging van ‘Heritage’ en ‘Inheritance’ wijzende op de start van een nieuwe traditie en de duurzame voortzetting daarvan. De wijnen worden gemaakt naar het voorbeeld van de allergrootste Bordeaux en laten de ware wijnliefhebber met absolute verstomming achter!
Heritance terroir
 

Napa heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en relatief zachte winters met regelmatige neerslag. De combinatie van de verschillende microklimaten geven de wijn zijn veelzijdig en complex karakter. Rutherford is het historische hart van Napa en beschikt over zand-leemgronden met vulkanische en maritieme sedimenten. St-Helena heeft klei en gravel met hier en daar vulkanische sedimenten en Oakville bevat zand- en leembodems.

Heritance Taub Family Wines
  Onder het ervaren oog van 'Chief' wijnmaker Tom Hinde, volgen de Heritance wijnen het traditionele beleid van traditie en elegantie. Ontdek de volgende 2 prachtige wijnen: - Napa Valley Cabernet Sauvignon: 94% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot, 2% Petit Verdot. Manuele oogst. Strenge selectie. Voorzichtige persing en fermentatie op geselecteerde Bordeaux gisten in inox. Malolactische fermentatie op houten fusten waarna een rijping van 19 maanden op Barrique volgt met om de 4 maand overpompen. Dit is een wijn met de grote W en heeft een diepe, robijnrode en mooi glanzende kleur. Neus die bulkt van rood en zwart fruit met zalige noties van licht geroosterd hout, vanille, cacao, leder en een heerlijk fijn pepertje. In de mond komt dit schitterende pallet alleen nog maar meer open en laat zich begeleiden door een indrukwekkend fijne en evenwichtige structuur. De lange finale is een opwindende ontdekkingstocht van nieuwe impulsen en impressies en garandeert nog menige jaren van verouderingspotentieel! - Napa Valley Cabernet Sauvignon Rutherford: 100% Cabernet Sauvignon. Handgeplukt en tros per tros uitgeselecteerd. Fermentatie in grote houten fusten op originele Bordeaux gisten. Na de malolactische gisting blijft de wijn verder rusten op zijn Lies gedurende 18 maanden in kleine Franse eiken barriques. Het resultaat is een diepe, robijnrode kleur. Edele neus met intense aroma's van zwarte bessen, pruimen, ceder, gebrande koffie en het typische 'Dusty' karakter eigen aan Rutherford. Uitzonderlijk fluwelige tannine en een perfect uitgebalanceerde structuur openbaren zich in de mond waarbij impressies van vanille en fijne kruiden zich ontplooien. De finale is de kers op de taart en lijkt wel oneindig lang en finessevol verder te zinderen. Cabernet op een ongekende hoogte!