Rhône - Frankrijk

Halos de Jupiter wijnen
Halos de Jupiter wijn medailles
Halos de Jupiter sfeer
  Philippe Cambie is in de Rhône, en bij uitbreiding in Frankrijk, een levende legende. Hij staat gekend als een der grootste wijnmakers (wat je gerust letterlijk mag nemen …) van zijn generatie. In 2010 werd hij door Robert Parker verkozen tot wijnmaker van het jaar. In de loop der jaren creëerde hij dan ook enkele iconische wijnen die menig wijnliefhebber liet kraaien van plezier: Domaine Les Escarvailles, Domaine Les Cailloux, Calendal … en nog een heel deel andere legendarische wijnen waar hij meer dan één hand in had/heeft. Halos de Jupiter is een samenwerking tussen de gerenommeerde oenoloog Philippe Cambie en de talentvolle wijnmaker Michel Gassier. Hun verhaal gaat over vriendschap en gedeelde passies: rugby, gastronomie en Rhône wijnen, met name die van Grenache. Voor Michel en Philippe, Grenache is de koning van druivensoorten van de zuidelijke Rhône.
Halos de Jupiter terroir
  Samen kozen ze voor de appelaties die het potentieel van Grenache naar boven brengt en zo de unieke en intrinsieke eigenschappen van elk onthullen: Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras, Côtes du Rhône en Costières de Nîmes.  De rijkdom en de elegantie van Halos de Jupiter weerspiegelt zich in de wijnlabels. Ze visualiseren de hiërarchie van de appelaties. Jupiter is de koning van de goden en mensen. Het is ook de grootste planeet van ons zonnestelsel en de Halo is de dichtste ring. Châteauneuf du Pape, de toonaangevende appelatie van de zuidelijke Rhônevallei wordt gesymboliseerd door de planeet Jupiter. Gigondas, Vacqueyras, Côtes du Rhône en Costières de Nîmes zijn elk vertegenwoordigd door een van de vier manen van Jupiter.
Halos de Jupiter wijnen planeten
  Halos de Jupiter is een geweldige manier om Grenache en de uitzonderlijke exceptionele diversiteit van de terroirs van de zuidelijke Rhônevallei te ontdekken en te begrijpen. Een prachtig assortiment voor wijnliefhebbers: van die iets goedkopere Costières de Nîmes tot de exclusieve top Châteauneuf-du-Pape “Adrastée”, gemaakt van meer dan 100 jaar oude Grenachestokken. Les Halos de Jupiter zijn een ode aan de koning der druiven van de Rhône: Grenache! Symbolisch maken beide vrienden de link tussen de koning der Goden “Jupiter” (Zeus) en zijn ringen (Les Halos) en aan de andere kant “King Grenache” en een reeks van appellaties in de zuidelijke Rhône. Op indrukwekkende wijze laten Philippe en Michel proeven wat er met deze druif allemaal mogelijk is! Of zoals de presentatie van de flessen doet vermoeden … In de 7e hemel!