Catalina Sounds

Marlborough - Nieuw-Zeeland

Filosofie

Catalina Sounds Nieuw-Zeeland filosofie Matt Ward Fraser Brown Marlborough

Catalina Sounds werd in 2005 opgestart door Matt Ward en Fraser Brown. Hun ambitie is simpel en duidelijk: De beste wijn maken van Marlborough. Matt is de wijnmaker en verdiende zijn strepen in de meest vermaarde domeinen van Nieuw-Zeeland (Mahi Wines, Seresin Estate en Wither Hills) maar maakte ook wijnen in Meursault, Oregon en de Pfalz in Duitsland. Fraser kent als geen ander de noden en vereisten van de wijngaard zelf die nodig zijn om het allerbeste uit de druiven te halen. Samen vormen ze een team waarbij ieder uitmunt in perfectie op zijn domein. Evenwicht is voor hen de basis van elke wijn die een natuurlijke reflectie moet zijn van zijn specifieke terroir. Voor een jong wijndomein als Catalina Sounds zijn de verwezenlijkingen nu al indrukwekkend te noemen. Waar ze nu over de beste wijngaarden van Marlborough beschikken, stond 15 jaar geleden niets. De naam van het domein is een eerbetoon aan de vermaarde vliegboten (of watervliegtuigen) van Catalina.

Terroir

Catalina Sounds Wines wijnen Nieuw-Zeeland terroir

Verschillende wijngaarden met variërende bodems, van zanderige, arme bodems met veel stenen tot oudere bodems die meer leem en klei bevatten.

Wijnen

Catalina Sounds Pinot Noir Sauvignon Blanc Nieuw-Zeelandse wijn

Ontdek zelf of dit de beste wijnen zijn van Marlborough en proef hun:

Catalina Sounds Pinot Noir: verleidelijke aroma’s van cassis, zwarte kersen en braambessen ondersteund door getoaste eik, kruidnagel en zwarte peper. Lekker smakelijk mondgevoel met vers fruit van krieken dat zorgt voor elegantie en finesse. Evenwicht en beheerste kracht lopen door in de lange, fluwelige ‘smoky’ afdronk.

Catalina Sounds 'Gold Medal' Sauvignon Blanc: heerlijk frisse en uitgesproken aroma’s van vers citrusfruit, nectarine, gele bloesem en groene appel. Rijpe, evenwichtige smaak ondersteund door levendige, frisse zuren met een lekkere, lange afdronk.