Sonoma CountyU.S.A.

Au Contraire
Au Contraire wines
Au Contraire Philosophy
  Wine that revels in turning the ordinary into something extraordinary!  Au Contraire wijnen zijn speciaal gemaakt voor zij die het leven ten volle en tot in de puntjes omarmen, voor hen die het onmogelijke mogelijk maken. De stichter van dit wijndomein, David Taub, gebruikte vaak de uitdrukking “Au Contraire” om collega's, vrienden en familie te motiveren en te zoeken naar creatieve oplossingen en ze onverwachte resultaten te bereiken. Iedereen die hij ontmoette, raakte hij met zijn charisma, mededogen en vasthoudendheid. Zijn visie wordt tevens op het etiket op ludieke wijze weergegeven met een illustratie die de verwachtingen op zijn kop zet.
Au Contraire terroir
  Au Contraire was de eerste familiewijngaard van de vermaarde familie Taub in Sonoma County. Ze beschikt over, zeker in deze tijden, benijdenswaardige ‘Cool Climate’ wijngaarden met de befaamde Goldridge ondergrond: zanderige gronden met regelmatige leem en kleilagen.  De arme bodems houden water niet goed op wat druivelaars van hoge kwaliteit voortbrengt. Unieke bodem voor Californië. De bodem wordt hier regelmatig doorkruist door lagen van keien.
Au Contraire Wines
  Net als in Bourgogne zijn Pinot Noir en Chardonnay het koningskoppel en net als in de Côte d’Or worden hier van de beste wijnen ter wereld gemaakt. De uitzonderlijke kwaliteit wordt gegarandeerd door de legendarische Californische wijnmaker Tom Hinde en zijn ervaren team. Hun wijnen: - Au Contraire Sonoma County Pinot Noir: 100% Pinot Noir, met de hand geplukt. Na voorzichtige persing een eerste fermentatie op inox waarna een malolactische gisting volgt op houten vaten met regelmatig doorroeren van de droesem. Daarna volgt een rijping op 100% Franse eik. De wijn heeft een mooie, diepe kersenrode kleur. In de neus diezelfde kersen, aardbeien en een vleugje pruim begeleidt door een aangename, zacht, kruidige ondertoon. Elegant en zijdezacht mondgevoel dat het delicate maar rijpe fruit ondersteunt. De finale zwelt heerlijk aan en blijft de smaakpapillen nog wel even beroeren. Pinot Noir met stijl die zich met gemak naast top Bourgognes plaatst. - Au contraire Russian River Valley Chardonnay: 100% chardonnay. De druiven worden in trossen voorzichtig geperst en ondergaan een klassieke fermentatie waarbij de wijn op zijn Lie rijpt met regelmatig omroeren. Een deel blijft op inox en een deel rijpt op Franse eik waarvan 30% nieuwe gedurende 8 maanden. Mooie, licht, gouden kleur met groene schakeringen. Romige neus met een verfrissend toetsje citrus. Hints van rijpe peer en groene appel begeleidt door een zweempje Jasmijn. Heerlijke balans tussen frisse tonen en noties van brioche en toast. De afdronk is lekker zacht met voldoende spanning en laat u nog even lekker nagenieten. Pure klasse! - Au Contraire Sonoma County Carneros Pinot Noir Lawler Vineyard: Een eerste fermentatie gebeurt op inox waarna een malolactische gisting gebeurt in grote houten fusten op zijn droesem. De rijping gebeurt op Franse eik gedurende 11 maand. Het resultaat is een heldere robijnrode kleur. Delicate aroma's van kersen en krieken, thee en toast. De Franse eik voegt nog hints van Sarsaparillawortel toe. Rond en mild karakter waarbij het pure, zuivere fruit direct opvalt. De afdronk is opmerkelijk evenwichtig en lang. Deze uitzonderlijke wijn houdt zich met gemak staand tussen de echt grote namen in de Côte-de-Nuits in Bourgogne! - Au Contraire Sonoma County Carneros Chardonnay Mighty Mouse: 2 soorten klonen van Chardonnay. Wente voor smaak en aroma en Dijon Kloon 76 voor fraîcheur en structuur. De combinatie garandeert een rijke en complexe wijn die voor 100% op Franse eik wordt gerijpt gedurende 16 maanden. Goudgele kleur. Aromatische neus van rijpe peer, gele appel, abrikoos, jasmijn en een heerlijke vanille toets. Vol, rijk en rijp fruit zet zich verder in de mond. Mooi versmolten en evenwichtig geheel. In de lange afdronk komt nog meer tropisch fruit naar boven begeleidt door een zweem van brioche. Wie zei er ook weer dat de beste Chardonnays en Pinot Noirs ongetwijfeld uit Bourgogne komen …? AU CONTRAIRE!